Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Από τα ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ του ΙΝΚΑ

1. Σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη το Μάιο του 2009, στις 31/10/09 έληξε η ημερομηνία της κυκλοφορίας στην Ελληνική αγορά, γαλακτοκομικών προϊόντων που ΔΕΝ αναγράφεται στην συσκευασία τους η χώρα προέλευσης του γάλακτος.
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχος, δείχνοντας έμπρακτα την ευαισθησία του προς τους καταναλωτές και προκειμένου να υποστηρίξει τα συμφέροντά τους, υπέγραψε χθες στις 24/09/09 νέα Υπουργική Απόφαση, αναιρώντας αυτήν που είχε υπογράψει τον περασμένο Μάη και παρέχοντας το δικαίωμα των εισαγωγέων να διατηρηθούν τα αυτά προϊόντα γάλακτος στα ράφια μέχρι 31/12/09 !!!!

Συγχαρητήρια κύριε υπουργέ Με το καλό να σας δούμε και Πρωθυπουργό !!!

2. ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ, ΠΤΗΝΩΝ… ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΓΡΙΠΗΣ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ H1N1
Το ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ έχει δεχθεί, μέσω του Τηλεφωνικού Κέντρου καταγγελιών, την ανησυχία των πολιτών – καταναλωτών, με την περιβόητη γρίπη των χοίρων του Μεξικού, και το σχετικό με αυτήν εμβόλιο.
Το ΙΝΚΑ, αφού έλαβε υπόψη του όλες τις διαθέσιμες επιστημονικές απόψεις και καταχωρήσεις, και τα υφιστάμενα γεγονότα, θέτει υπόψη των πολιτών – καταναλωτών ότι, τόσο από τον τύπο, όσο και από το διαδίκτυο προκύπτει ότι:
Οι πρώτες χιλιάδες εμβόλια κατά της νέας γρίπης των χοίρων του Μεξικού, παραλήφθηκαν και στην χώρα μας, που σημειωτέον άλλες Ευρωπαϊκές το έχουν αρνηθεί όπως η Γαλλία, χωρίς να έχει εκδοθεί η απαραίτητη έγκριση από τον αρμόδιο Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ΕΜΕΑ Λονδίνο,
Το σημαντικό ερώτημα όλων μας είναι:
1. Από πού αντλείται η βεβαιότητα της εκ των υστέρων έγκρισης από τον αρμόδιο Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και παράγεται τέτοιος μεγάλος αριθμός εμβολίων από τις φαρμακοβιομηχανίες.
2. Πως αναλαμβάνουν οι υπεύθυνες κρατικές αρχές της χώρας μας, την ευθύνη να εμβολιάσουν τον πληθυσμό, με εμβόλιο που δεν έχει πάρει την έγκριση που δίδεται μετά την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της επικινδυνότητας των παρενεργειών.

-Ο Δρ. Wolfgang Wodarg, πολιτικός και ειδικός στις πνευμονικές παθήσεις την Υγιεινή και την περιβαλλοντική Ιατρική και Πρόεδρος της Επιτροπής υγείας στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, εξέφρασε τους φόβους του για ένα εμβόλιο κατά της εν λόγω γρίπης επειδή «ΤΟ θρεπτικό Διάλυμά του αποτελείται και από καρκινικά κύτταρα από τα ζώα» και πρόσθεσε «η γρίπη των χοίρων δεν είναι πολύ διαφορετική από τη συνήθη γρίπη. Αντίθετα, αν δει κανείς τον αριθμό των υποθέσεων δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με μια κανονική εστία γρίπης». Τέλος περιέγραψε τον καλλιεργούμενο φόβο σαν «ενορχήστρωση». Οι πλήρεις δηλώσεις του βρίσκονται σε πολλές διευθύνσεις του διαδικτύου, ενδεικτικά στην: http://tinyurl.com/lshbs6Δεν υπάρχουν σχόλια: