Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

KΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ Βυρωνας gr

Καλημέρα,
Είμαι κάτοικος του Βύρωνα και θα ήθελα να καταγγείλω ένα περιστατικό αστυνομικής βίας που παρακολούθησα.
Εχθές το βράδυ (30/12/09) γύρω στις 3 π.μ. ξύπνησα από φωνές που ακούγονταν από τον δρόμο και βγήκα στο μπαλκόνι για να δω τι συμβαίνει.
Επί της οδού Κολοκοτρώνη έξω από την πιτσαρία «Napoli» βρισκότανε σταθμευμένο ένα περιπολικό. Δίπλα του ήταν 2 αστυνομικοί γύρω στα 30 με 35, μια κοπέλα και στο έδαφος βρισκόταν δεμένος με χειροπέδες ένας νεαρός. Ο ένας από τους αστυνομικούς πατούσε με το πόδι του τον νεαρό στον λαιμό και του φώναζε να μιλήσει ενώ ο άλλος τον κλώτσαγε στα πόδια. Η κοπέλα έκλαιγε και παρακαλούσε να τον αφήσουν, λέγοντάς τους ότι δεν μπορεί να μιλήσει επειδή του πιέζουν το λαιμό.
Εκτός από εμένα είχανε βγει και άλλοι γείτονες οι οποίοι φωνάζανε στους αστυνομικούς να αφήσουν το παιδί.
Εκείνοι όμως συνέχιζαν απτόητοι. Μάλιστα κάποια στιγμή ο ένας αστυνομικός έβγαλε το μπουφάν του προκλητικά, μάλλον τον ενοχλούσε, το έβαλε στο πορτ-μπαγκαζ του περιπολικού και πήρε το γκλοπ, με το οποίο πίεζε τον νεαρό στην πλάτη.
Μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες των γειτόνων για κατάχρηση εξουσίας κλπ, σύρανε τον νεαρό και τον βάλανε μέσα στο περιπολικό.
Κάποιοι φωνάζανε στην κοπέλα να μπει κι εκείνη για μην τον αφήσει μόνο του με αυτούς. Εκείνη έλεγε ότι φοβάται. Τελικά αφού την διαβεβαιώσανε ότι θα έρθουν αύριο στο τμήμα να δώσουν κατάθεση για ότι είδανε, μπήκε και φύγανε. Δεν ξέρω τι ακολούθησε.
Από ότι έμαθα σήμερα από ένα γείτονα, οι 2 αστυνομικοί είδανε τα 2 παιδιά στο δρόμο και τους σταματήσανε για έλεγχο. Η συμπεριφορά των αστυνομικών ήτανε προκλητική με αποτέλεσμα ο νεαρός, ο οποίος ήταν μεθυσμένος, να αντιδράσει και να λογομαχήσουν.
Σκέφτηκα να δώσω κι εγώ κατάθεση αλλά είναι ανούσιο αφού αυτοί που θα μου την πάρουν είναι οι ίδιοι που το έκαναν!
Ευχαριστώ.

Δημοσιεύθηκε και δεύτερή καταγγελία για το περιστατικό στο blog troktiko
Στις 3.20 ΄μπατσάδικο με τα στοιχεία 20 – 786 στην οροφή του συνέλαβε νεαρό ζευγάρι στην οδό Κολοκοτρώνη στον Βύρωνα, με την κατηγορία, αντίσταση κατά της αρχής απ’ όσο καταλάβαμε. Βγήκαμε στα μπαλκόνια από τις φωνές που ακούσανε.
Γύρω στις 3. 15 και είδαμε έναν νεαρό πεσμένο ανάσκελα στο πεζοδρόμιο και έναν από τους δύο μπάτσους -τον πιο Ράμπο- να βγάζει το γκλοπ από τη ζώνη του -που από τη φόρα του έφυγε κιόλας – και να λέει στο παιδί «έλα ρε μα@#$% να πάμε ένα ταξιδάκι οι δυο μας». Η κοπέλα του είπε «τι θα κάνεις; Θα τον δείρεις πάλι»; Και παρακαλούσε! να τον αφήσουν. Όσο παρακαλούσε και έλεγε «δεν κάναμε τίποτα, γιατί;΄» τόσο τσαμπουκαλευόταν ο μπάτσος που δεν είχε πάρει είδηση ότι είχαμε βγει στα μπαλκόνια. Ο νεαρός έλεγε «υπό την απειλή του γκλοπ.. «μισό λεπτό, αφήστε με σας πω και μετά με κατηγορείτε για αντίσταση κατά της αρχής» αλλά ο Ράμπο είχε κατακ$#@!$ με την εξουσία που του δίνει η στολή και τον τράβαγε. Όταν φωνάξαμε «τι έγινε παιδιά;» η κοπελιά μας είπε «συλλαμβάνουν έναν άνθρωπο χωρίς λόγο. Γυρνάμε από πάρτι, μας σταμάτησαν για εξακρίβωση και τώρα θέλουν αν τον πάνε μέσα»…
Φωνάξαμε να τους αφήσουν, αλλά αυτοί έβαλαν το παιδί που δεν ήθελε να δώσει συνέχεια μέσα στο μπατσάδικο και είπε στην κοπέλα να φύγει. Αυτή όμως μπήκε μαζί του μέσα. Απ’ όσο είδα ο νεαρός ήταν ευγενέστατος, σε αντίθεση με τον μπάτσο που ήταν το λιγότερο χυδαίος και προκλητικός! Έχω πάθει σοκ! Σύλληψη κάτω από το σπιτι μου στα καλά καθούμενα και να μην ξέρω πώς να αντιδράσω;;;; Αν αυτό δεν είναι χούντα, τότε τι είναι γαμώτο;»

Δε μπορώ να μη γελάω και να κλαίω ταυτόχρονα όταν σκέφτομαι ότι αυτά τα όργανα πληρώνονται από τον Ελληνικό λαό - από εμάς δηλαδή - και είναι υπάλληλοι του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.
Κε Χρυσοχοϊδη δε θέλουμε άλλη προστασία και καλά θα κάνετε να μαζέψετε επιτέλους τα "ΟΡΓΑΝΑ ΣΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: