Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Στο συλλαλητήριο της Τετάρτης 5.5.2010

  Ακολούθησα το ίδιο δρομολόγιο με αυτό της Πρωτομαγιάς αλλά αυτή τη φορά μαζί με το φίλο μου τον Κώστα. Πάλι οι γνώριμοι ήχοι στην Ηρώδου του Αττικού και γραμμή για το Πεδίο του Άρεως στη Συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Ίσως την άλλη φορά να κατανοήσουμε περισσότεροι την αναγκαιότητα της κοινής συνάντησης και να εγκαταλείψουμε την πολυτέλεια της μοναδικότητας μας.
  Δεν ξέρω αν το ακροατήριο του Προέδρου της ΓΣΕΕ  ήταν ομοϊδεάτες του και γενικότερα  εργαζόμενοι που υποστηρίζουν το ΠΑΣΟΚ αλλά τα ου που εισέπραξε κατά  την ώρα της ομιλίας του σίγουρα δεν τον επιδοκίμαζαν. Κατά τις 12 τα μπλοκ των εργαζομένων που βρίσκονταν στο Πεδίο του Άρεως  ξεκίνησαν για την πορεία στη Βουλή. Με διάφορα ζικ ζακ  στους παράπλευρους δρόμους προσπάθησαν να βρουν διέξοδο για να οδηγηθούν στη Σταδίου. Η Πατησίων από το ύψος του Εθνικού Μουσείου ήταν γεμάτη κόσμο. Όταν φτάσαμε στο Σύνταγμα η ουρά της πορείας ήταν ακόμη ακίνητη στο Πολυτεχνείο. Ο κόσμος γέμισε το κατάστρωμα της Αμαλίας μπροστά στη Βουλή και στη συνέχεια προσπέρασε τους τσολιάδες και  έφτασε στα πλάγια κλιμακοστάσια του Κοινοβουλίου. Κλέφτες , κλέφτες…….Δώστε πίσω τις ζωές μας. Χωρίς κουκούλες, απλοί άνθρωποι, ηλικιωμένοι, γυναίκες, ακόμα ζευγάρια έχοντας τα παιδιά τους στα καροτσάκια τους. Ακούστηκαν και άλλα που με έκαναν να σκύψω το κεφάλι. Αισθάνθηκα αδύναμος και μικρός μπροστά στην οργή και το θυμό απογοητευμένων και  απελπισμένων ανθρώπων. Που είναι άραγε οι “θεοί” να μπορέσουν να τους πάρουν απ΄ το χέρι και να τους οδηγήσουν σε δρόμους που το δίκιο και η αξιοπρέπεια  θα έχουν αξία.
  Φτάνοντας στο σπίτι κατά τις 4μμ άκουσα την είδηση για τον χαμό τριών ανθρώπων. Θα πρέπει να προσθέσουμε και την αξία της ανθρώπινης ζωής στους δρόμους με το δίκιο και την αξιοπρέπεια………



...............................Μπάζω.
        

Δεν υπάρχουν σχόλια: