Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009

ΟΙ ΝΕΕΣ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!

Τύψεις φαίνεται ότι διακατείχαν µέχρι πρότινος πολλούς βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου επειδή τα ακριβά δίλιτρα αυτοκίνητά τους ρύπαιναν την ατµόσφαιρα. Μαζεύτηκαν λοιπόν µια νύχτα στην βουλή και ψήφισαν ένα νόµο που τους επιτρέπει να αντικαθιστούν τα αυτοκίνητά τους και µε υβριδικά οχήµατα ανεξαρτήτως κυβικών και µάρκας. Και φυσικά άδραξαν την ευκαιρία…

Όχι, δεν τα αντικατέστησαν µε τα σεµνά και ταπεινά Toyota Prius και Honda Civic Hybrid.
Κάτι παραπάνω από τους µισούς βουλευτές µας, όσοι δηλαδή χρειάζονται για να περάσουν ένα νοµοσχέδιο, επέλεξαν τις νέες υβριδικές Lexus GS450h, λιανικής αξίας 72.000€ η µία, για να αντικαταστήσουν τα πολυτελή αυτοκίνητα που η προηγούµενη φουρνιά βουλευτών τους είχε κληροδοτήσει. Προχώρησαν σε αυτή την επιλογή µε την δικαιολογία ότι η συγκεκριµένη Lexus είναι πιο οικολογικό και φιλικό όχηµα προς το περιβάλλον σε σχέση µε τα προηγούµενα που είχαν στην κατοχή τους για τις µετακινήσεις τους. Όµως αυτή η δικαιολογία δεν υφίσταται καθώς το εν λόγω υβριδικό µοντέλο εξοπλίζεται µε βενζινοκινητήρα V6 3,5 λίτρων που ελάχιστα προστατεύει το περιβάλλον σε σχέση µε τα παλιότερα αυτοκίνητα των βουλευτών που απαγορευόταν να είναι πάνω από 2 λίτρα.
Αν οι βουλευτές είχαν αληθινή οικολογική συνείδηση θα µπορούσαν να διαλέξουν άλλα υβριδικά που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Από τότε που ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δηµήτρης Σιούφας πριµοδότησε την αγορά µοντέλων υβριδικής τεχνολογίας, αίροντας το πλαφόν στον κυβισµό από 1.600 έως 2.000 κυβικά που ισχύει για τα συµβατικά βουλευτικά αυτοκίνητα, το γκαράζ της βουλής γέµισε από τα Lexus GS450h, παρά το γεγονός ότι οι 300 είχαν άλλες, πραγµατικά οικολογικές, επιλογές: Το Toyota Prius, αυτοκίνητο που έχει επιλέξει και ο έλληνας επίτροπος περιβάλλοντος στην Ευρωπαική Ένωση κ. Σταύρος Δήµας και το Honda Civic Hybrid αποτελούν ουσιαστικές οικολογικές λύσεις για πολλούς λόγους. Είναι άνετα, παρέχουν υψηλό επίπεδο εξοπλισµού και ασφάλειας, καταναλώνουν ελάχιστη βενζίνη, εκπέµπουν πολύ λιγότερους ρύπους από το υβριδικό της Lexus και κοστίζουν στο 1/3 της λιανικής τιµής της υπερπολυτελούς υβριδικής λιµουζίνας που κοστίζει όσο µια γκαρσονιέρα
 
Στον πειρασµό της υβριδικής πολυτέλειας της Lexus ενέδωσαν βουλευτές και πολιτικοί αρχηγοί από όλες τις παρατάξεις εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Μεταξύ τους οι: ο γραµµατέας της Ν.Δ. κ. Λευτέρης Ζαγορίτης, ο γραµµατέας της Κ.Ο. της ΝΔ κ. Γιάννης Τραγάκης, ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άµυνας και βουλευτής ΝΔ κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο πρώην υφυπουργός Tουριστικής Aνάπτυξης και βουλευτής κ. Aναστάσιος Λιάσκος, ο βουλευτής ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η βουλευτής της ΝΔ κυρία Φωτεινή Πιπιλή, ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Πέτρος Ευθυµίου, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Ντίνος Βρεττός, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ντίνος Ρόβλιας και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Σε αυτούς να προσθέσουµε και την γενική γραµµατέα του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα.

Ο, κατά δήλωσή του λογικός, γραµµατέας της ΝΔ κ. Ζαγορίτης, γνωστός και για την ικανοτητά του να κάνει το άσπρο µαύρο, δήλωσε για το αµάξι του σε κυριακάτικη εφηµερίδα ότι το προτίµησε γιατί είναι πιο γρήγορο και ασφαλές.

Από τα αλώνια της Νίκαιας στα δερµάτινα σαλόνια της Lexus ο γραµµατέας της κοινο?ουλευτικής οµάδας της ΝΔ κ. Ιωάννης Τραγάκης.


Χαµογελώντας εξέρχεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Πέτρος Ευθυµίου από την υβριδική λιµουζίνα των 75000 ευρώ που το κράτος του παρέχει. Γιατί να µη χαµογελά άλλωστε;
 
Το χρώµα του αυτοκινήτου της Paris Hilton επέλεξε η κα Φωτεινή Πιπιλή για την υπερπολυτελή Lexus της.
 
Χρωµατική διαφοροποίηση σε σχέση µε τις κλασικές µαύρες λιµουζίνες πραγµατοποίησε και ο πρώην υφυπουργός Αµυνας κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος.


Παραθέτοντας αυτή την µάλλον συλλεκτική φωτογραφία, δεν θα προ?ούµε σε σχόλια για να αποτρέψουµε ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. τύπου: «Το Κ.Κ.Ε, το κόµµα που σταθερά υπερασπίζεται τα συµφέροντα των φτωχών και αδυνάµων ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές των κοµµάτων του ευρωµονόδροµου, καταδικάζει την αήθη επίθεση συµφερόντων του κεφαλαίου ενάντια στην σεµνή και ταπεινή Αλέκα Παπαρήγα…»
 
Εκτός από τους 160 περίπου βουλευτές που επέλεξαν την υβριδική λιµουζίνα Lexus GS450h, 135 επέλεξαν ένα εκ των επίσης πλήρως εξοπλισµένων λιµουζινών συµβατικού τύπου Μercedes 280Ε, Audi Α6 και Saab Αero 93-95. 
Πραγµατική οικολογική συνείδηση είχαν µόνο 5 βουλευτές οι οποίοι επέλεξαν τα «φθηνά» υβριδικά των 25.000€ για την µετακίνησή τους. Αξίζει να σηµειωθεί ότι υπάρχουν περισσότεροι από εβδοµήντα βουλευτές που πριν εκλεγούν διέθεταν αυτοκίνητα των οποίων η αξία δεν ξεπερνούσε τα 10.000-15.000 ευρώ.

Τέλος, όσον αφορά στα αυτοκίνητα που εξυπηρετούν τις ανάγκες του κοινοβουλίου, ο πρόεδρος της βουλής κ. Δηµήτρης Σιούφας αντικατέστησε τρία αυτοκίνητα µε ισάριθµα υβριδικά. Μάλιστα, για να µην υπάρχουν παρεξηγήσεις, προτίµησε ένα από κάθε εταιρία που εµπορεύεται υβριδικής τεχνολογίας αυτοκίνητα στην χώρα µας. Η αντικατάσταση όλων των βουλευτικών αυτοκινήτων αποφασίστηκε να γίνει µε τη µέθοδο leasing και η µηνιαία δόση δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τα 1.500 ευρώ για κάθε όχηµα που θα πληρωθεί µε τα λεφτά των φορολογουµένων. 
«Ευαισθησία» για το περιβάλλον µε τα λεφτά άλλων σε περίοδο οικονοµικής κρίσης…


Υ.Γ Οι περισσότεροι βουλευτές αντέδρασαν στην απόκτηση ενός απλού υβριδικού αυτοκινήτου εκφράζοντας στα αλήθεια µερικά από τις παρακάτω δικαιολογίες:

• Ο ανασφαλής βουλευτής: «Σε µεγάλες διαδροµές, όπου αναπτύσσονται ταχύτητες, πρέπει να υπάρχει ασφάλεια»,
• Ο σνοµπ βουλευτής: «Μα, θα κυκλοφορώ µε… γιαπωνέζικο;»
• Ο κάνγκουρας βουλευτής: «Αυτά τα αυτοκίνητα δεν εντυπωσιάζουν. Αν λοιπόν πάµε στην επαρχία µε ένα µικρό υβριδικό, δεν πρόκειται να µας δώσει σηµασία κανένας!».
• Ο αθώος βουλευτής: «Μα, δεν επέλεξα εγώ το µοντέλο. Ρώτησα τον οδηγό µου και τους αστυνοµικούς µου που το οδηγούν και αυτοί το διάλεξαν»
• Ο βουλευτής – Σουµάχερ: «Πώς θα προλα?αίνω να είµαι συνεπής στις υποχρεώσεις µου όταν αυτό δεν αναπτύσσει µεγάλες ταχύτητες;»,
• Ο γκρινιάρης βουλευτής: «Πώς θα βγάλω την προεκλογική περίοδο µε υ?ριδικό Ι.Χ.;»,

Με τόση ευαισθησία και τέτοια επιχειρήµατα που έχουν οι εθνοπατέρες µας, ίσως το ελληνικό κράτος θα έπρεπε να σκεφτεί σοβαρά να αντικαταστήσει τις νέες τους λιµουζίνες µε όµορφα, οικολογικά και ελληνικά γαϊδουράκια!
 Δεν υπάρχουν σχόλια: