Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΙΧ

  Πως σας φαίνεται να ορίσουμε μαζί μερικούς κανόνες καλής συμπεριφοράς  για εξοικονόμηση ενέργειας  και προστασίας του περιβάλλοντος;
  Ας ανοίξουμε ένα διάλογο μεταξύ μας .Πείτε μας τη γνώμη σας.
  Τι θα λέγατε  να αρχίζαμε με  τη χρήση του ΙΧ. Θα μπορούσε να διατηρηθεί μια ισορροπία στη χρήση του και στην προστασία του περιβάλλοντος; Θα μπορούσαμε να διατηρήσουμε τις  ελάχιστες  ευχάριστες στιγμές δραστηριότητας μαζί του, την περιηγητική του χρήση;
  Θα σας πούμε τις δικές μας σκέψεις, τους δικούς μας προβληματισμούς.
  Είναι σίγουρο ότι σ΄αυτόν τον δύσμοιρο πλανήτη όλοι  έχουμε βάλει το χέρι μας, ο κάθε ένας από τη δική του “θέση” στην  κατάντια  που έχει περιέλθει σήμερα. Κυβερνήσεις, τοπική αυτοδιοίκηση, συλλογικότητες, πολίτες. Σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, σε όλα τα μέχρι τώρα πολιτικά συστήματα, υπήρξε αλόγιστη χρήση των φυσικών πόρων με καταστροφικές συνέπειες για τις κοινωνίες  σε πολλές περιπτώσεις. Αν οι άνθρωποι δεν διαχειρίσθηκαν καλά τα πράγματα κατά το παρελθόν  δεν μας απαλλάσσει από το “χρέος” που έχουμε σήμερα να προστατέψουμε το “σπίτι” μας, τον πλανήτη που κατοικούμε.
  Στις σκέψεις μας δεν συμπεριλαμβάνεται η πρωτοτυπία αλλά καλό είναι να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για διάλογο και επικοινωνία.
  Σας προτείνουμε λοιπόν, να  πάρετε το λεωφορείο, το τραμ ( έστω για μπάνιο στον Άλιμο τώρα που μπαίνει το καλοκαίρι ), το metro, το τρόλεϊ ( το 11 στη γειτονιά μας είναι σε 24ωρη λειτουργία ). Περπατήστε όταν η απόσταση σας το επιτρέπει. Γιατί όχι πάρτε και ταξάκι αργά το βράδυ μετά το μπαράκι, είναι ακόμα φτηνό στην Ελλάδα.
  Tώρα αν την Κυριακή θέλετε να δείτε  το ηλιοβασίλεμα στο Σούνιο, φροντίστε να μην έχετε βαρύ πόδι στο γκάζι, να είναι καλοσυντηρημένο το “όχημα”, σωστός ο αέρας στα λάστιχα, μην τα υποτιμάτε αυτά τα στοιχεία. Προτιμήστε ένα αυτοκίνητο μικρού κυβισμού, με μικρή κατανάλωση και χαμηλούς ρύπους. Αν το αυτοκίνητο σας είναι μεγάλου κυβισμού κρατήστε τη δεξιά λωρίδα, με χαμηλή ταχύτητα, μέχρι 100, η οικονομία στα καύσιμα θα είναι σημαντική. Τα παραπάνω μπορούν να μας εξασφαλίσουν αρκετά euro και  μείωση της ρύπανσης της ατμόσφαιρας. Σεβασμός στο περιβάλλον για να μας σεβαστεί και αυτό.
  Αυτά από εμάς για την ώρα, σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα στείλτε τα, σας περιμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: